Home / כללי / טיפים להכנת בצק סופר פריך וטעים

טיפים להכנת בצק סופר פריך וטעים

טארט שוקולד, פשטידות, לחמים טריים ועוד. מה שיעשה את כל הקינוחים והמאכלים בסגנון זה למאכלים טעימים הוא הבצק. הבצק יכול לעשות הבדל משמעותי בין מנה למנה. אז אפשר להפסיק לחשוש, עקבו אחר הטיפים הבאים ותקבלו בצק פריך, טעים ועסיסי.

כאשר מדברים על בצק מיד עולה לנו קונוטציה של לחם, לחמניות וסוגי לחמים שונים. בצק פריך וטרי יכול לעשות כל מאכל למעדן אמיתי ולשדרג אותו מהקצה אל הקצה. אז איך נגיע לבצק מושלם ופריך בטירוף? קבלו מספר טיפים שיעזרו לכם להגיע לבצק מושלם:

מה הבסיס של בצק פריך?

בצק פריך מבוסס על שלושה מרכיבים עיקריים הנמצאים בכל סוג של בצק: קמח, חמאה ומים, סוכר ומלח. אם נדבר על בצק מתוק יותר אז נצטרך להשתמש בכמות גדולה יותר של סוכרים וחלמונים. הבצק הפריך מתאים יותר למנות של קינוחים ומנות אחרות.
כל אחד מאיתנו מכיר את הבצק הפריך בעיקר תודות לריח שהוא מפיץ כאשר הוא מוכן ויוצא מהתנור או הטבון ובזכות לטעם המדהים שלו. תודות לראלו הוא הפך פופולרי ומבוקש מאד, זהו ריח שממש קשה לסרב לו.

שומן: למרות שיש נטיה לחשוב ששומן הוא מוצר לא בריא ועדיף להתרחק ממנו במקרה של בצק לשומן יש חלק משמעותי התורם באופן ישיר לטעם שלו. שומן הוא מפתח מרכזי מאד העושה את הבצק למשהו בלתי נשכח. את השומן ניתן לקבל מחמאה, מרגרינה וכדומה.

קור וטמפרטורה נמוכה: אחד הדברים שבצק פריך הכי אוהב הוא טמפרטורה נמוכה וקור. קור הוא אחד המרכיבים העיקריים התורמים להצלחה של בצק פריך. על מנת לקבל בצק פריך חשוב שכל המרכיבים בבצק יהיו קרירים, החמאה, החלמנים, הקמח והסוכר – כולם צריכים להיות קרים.

מעבד מזון: השיטה הטובה והמקובלת ביותר ליצירת בצק פריך היא בעזרת מעבד מזון. המעבד מזון עוזר לעבד את המזון בצורה מהירה על מנת שהמרכיבים ישארו קרים בנוסף, מעבד המזון מצמצם אפשרות שהבצק יקבל עודף עיבוד.

אם עקבו אחר טיפים אלו תעלו את הסיכויים לקבל בצק בפריך בצורה מושלמת. הבצק הפריך יכול להתאים למגוון רחב של מאכלים החל מפשטידות מלוחות המוגשות חמות ועד למנות קינוח המגיעות קרות.

לסיכום

הכנת בצק פריך מצריכה מיומנות וניסיון. הבצק הפריך יעשה את ההבדל בין מאכל טעים לבין מאכל טעים בטירוף שקשה לסרב לו. נסו את הטיפים שלנו בזמן ההכנה של הבצק ותראו את ההבדל עם סהטעימה הראשונה של הבצק.

 

 

Check Also

סדנאות אפייה בשרון

סדנאות אפייה בשרון – להפוך לקונדיטורים מוכשרים

במציאות שבה תוכניות טלוויזיה כמו בייק אוף ומאסטר שף זוכות לרייטינג גבוה ויוצרות סביבן עניין …